Orígens

L’Associació per a la col·laboració i el desenvolupament del tercer món HARIBALA va néixer a Mataró l’any 2001 i es va presentar oficialment a la ciutat el 26 de gener de 2002 al teatre Monumental de Mataró.

Va començar amb un petit nombre de nens apadrinats de la zona de Koilakuntla, poble d’on és originari en Prakash Rao Chukka fundador de l’entitat, i poblets dels voltants. El nombre de nens i nenes apadrinats ha anat augmentant a llarg dels anys fins arribar a uns 350, tots ells es beneficien dels donatius que socis i col·laboradors aporten cada any.

(FOTO MAPA INDIA lateral dreta

Conjuntament amb el projecte d’apadrinaments es va engegar ara fa uns anys la Cooperativa agrícola per a dones dàlits de la zona que anualment cultiven arròs, llenties i cigrons, aliments bàsics de la seva dieta.

 

general 7

L’any 2011 es va inaugurar l’edifici on actualment estan vivint 30 nens i nenes acollits d’Haribala. Després de tancar aquesta etapa que ha durat 6 anys, Haribala es planteja nous reptes, com el projecte biosostenible, l’ampliació de les granges per ser autosuficients i uns pisos tutelats pels joves majors d’edat amb problemes i que no puguin seguir vivint al centre.

kmcc 2

Translator