Ampliació granja i hort

L’Índia és el segon país més poblat del món amb pràcticament 1.200 milions d’habitants. Se situa en el lloc 134 del rànquing de desenvolupament humà configurat per un total de 216 països que edita cada any el Banc Mundial. Aquesta mateixa institució considera que l’Índia és un país amb un nivell d’ingressos mitjà baix (PIB per càpita de 1.330 dòlars/any), tot i que en només 3 anys aquesta xifra ha augmentat en més d’un 30%.

Un 28% de la població rural i un 26% de la població urbana viu per sota del llindar de la pobresa (2400 Kcal/càpita/ dia en les zones rurals i 2100 Kcal en zones urbanes). A llarg termini, la malnutrició comporta problemes crònics, increment de la morbiditat i mortalitat i redueix el rendiment intel·lectual i físic. La malnutrició significa una gran pèrdua econòmica pel país i limita el seu desenvolupament social i econòmic.

La desnutrició infantil és un dels problemes més greus que pateix l’Índia. Aquest estat del sud-est asiàtic se situa al número 3 del rànquing mundial de percentatge de població infantil amb un “Pes baix per edat”. És doncs una paradoxa que l’Índia, tot i ser un dels països que més es desenvolupa a nivell econòmic, sigui  capdavanter en desnutrició infantil.

    granja 2

A Koilakuntla, per poder fer front a aquestes dades, evitar els greus problemes de nutrició i ser el màxim autosuficients, és necessari disposar d’un hort i una granja que proporcionin els aliments necessaris pel dia a dia del Centre.

La Granja i l’hort no han de ser només és un centre de “producció” sinó que que els infants han d’aprendre a cultivar i a cuidar els animals tal i com ho fan la resta d’infants que viuen a la zona ajudant a les seves famílies en els conreus o amb els remats.  El fet de viure en el Centre no els ha d’apartar i aïllar de la realitat que els envolta i si la majoria dels infants tenen coneixements d’agricultura i ramaderia, els infants del centre també han de tenir-ne per sortir amb les mateixes possibilitats que la resta.

granja

L’Ampliació de la granja consisteix en construir i gestionar una granja de búfales per 15 animals, una granja de cabres per una capacitat màxima de 80 exemplars, i 4 granges de gallines (1 per pollets petits, 1 pels pollastres a punt de sacrificar, 1 per ous en incubadores i l’altra per reproducció natural).

El fet de disposar de tant de bestiar farà que la dieta sigui més equilibrada que la resta de la població: 2 cops la setmana es menjarà ou, 1 cop a la setmana pollastre i 1 cop al mes cabra. La llet de búfala es prendrà diàriament ja que és imprescindible en la dieta índia  i, en molts casos, l’única aportació proteica animal que prenen.

Al llarg del pati de jocs dels infants del Centre d’Acollida hi ha plantat tot un seguit d’arbres fruiters per poder tenir accés a la fruita, un bé molt preuat i costós en aquesta zona. Pel què fa a l’hort complementarà la dieta amb verdures i hortalisses que acompanyen sempre els plats d’arròs i llegums tan típics de l’Índia.

collites cigrons

Translator