Apartaments tutelats

apartaments

Amb aquesta actuació el que s’intenta és facilitar al màxim la integració a la vida quotidiana del poble als joves que durant molts anys hagin viscut al Centre. És un pas entremig entre estar totalment tutelats (al Centre d’Acollida) i ser independents. Una manera més suau i controlada de fer el pas a la vida adulta, amb totes les responsabilitats que això comporta.

 Els apartaments seran com els pisos tutelats que tenim a Catalunya, els joves viuran sols, cuinaran, faran la neteja, aniran a comprar i cada cert temps, tindran la supervisió dels orientadors que ha estat amb ells tot aquest temps.

El finançament del projecte es basa en una inversió i uns recursos econòmics inicials a mode de beques-microcrèdits per als estudiants que, un cop hagin finalitzats els estudis i hagin entrat al món laboral, hauran de retornar per tal que altres joves puguin gaudir dels mateixos privilegis.

Els apartaments tutelats també tindran altres utilitats. Per exemple, poden ser una opció d’allotjament per als voluntaris de llarga estada o que vinguin amb parella. Al Centre d’Acollida només hi ha una gran habitació per tots els voluntaris i per tant la intimitat és molt relativa.

 Com a tercera utilitat, els pisos acolliran les visites dels padrins o autoritats que estiguin visitant els projectes i no tinguin cabuda per raons d’espai i volum de visitants  al Centre d’Acollida.

 Aquests apartaments estaran ubicats al terreny on hi havien les antigues oficines d’Haribala, a uns 500 mts del centre d’Acollida en direcció al poble de Koilakuntla.


Translator